AnasayfaSağlık › Shea Butter (Karite Yağı) Faydaları Nelerdir?

Shea Butter (Karite Yağı) Faydaları Nelerdir?

Güneşli yaz günlerinde erkekler ve bayanların tek derdi güneş koruyucuları ve güneşten nasıl korunacağıdır. Bu yüzden çeşitli şekillerde krem önerileri sayfaları gezilir ve en uygun krem alınır. Artık gezmelere son çünkü bu tanıtacağım ürün gerçekten sizlere çok iyi gelecek. Benim gibi sizinde hassas cildiniz ve açık tenli bir cilde sahip iseniz shea butter ürünü sizin işinizi oldukça görecektir.

Shea Butter faydalarından bahsetmeden önce uyarmalıyım ki bu bir ürün tanıtım değil tamami ile kendim üzerinde denediğim en doğal koruma yöntemidir. İnternet üzerinden bende çok araştırdım. Hassas bir cildim var ve beyaz tenliyim. Beyaz tenlilerin en kötü tarafı lekeleri belli etmesi ve beyaz tenli insanların yüzünde oluşan kızarıklıklar psikolojik açıdan oldukça etkilemesi büyük bir problem niteliğinde.

Shea Butter Nedir?

Shea Butter bir Karite Yağı dır. Kısaca özetlemek gerekirse ; Karite (shea) ağacının meyvesinden elde edilen katı formda bir yağ olarak tanımlanmaktadır.

Peki Karite Yağı Nedir ?

Tropikal bir Afrika ağacıdır. 12 ve 25 metre arasında uzayabilen bu ağaç, ceviz büyüklüğünde meyveler vermektedir. Ağacın meyve vermesi tam tamına 25 yıl sürmektedir. Ortalama olarak 250 sene kadar ömre sahip ağaçlar genelde kendiliğinden büyümektedirler.

Afrika ülkelerinin en önemli geçim kaynaklarından olan bu yağ, genellikle Burkina Faso‘da yetişmekte. İlk meyvesini 10-15 yaşında veriyor olması güçlü bir etki bıraktığını doğruluyor. Verimin en yüksek olduğu yaşlar ise 20-30 yaş arasıdır.

Burkina Faso ve Gana’da toplanan karite meyveleri, hasatı yapıldıktan sonra yemişler kurutulmakta. Kurutulma işlemlerinden sonra macun haline getirilir. Daha sonra ise Karite Yağı olarak sunulur.

shea-butter-nasıl-kullanılır

Shea Butter ( Karite YAğı ) Kullanım Alanları ;

Genellikle nemlendirici kremlerde kullanılmaktadır. Bunları takiben sabun, saç kremleri ve güneş koruyucularında bu doğal maddeyi görmek mümkün oluyor. Kozmetik ürünlerinin belirli yerlerinde de kullanıldığı gözlemlenmiştir.

Peki en can alıcısı ise burası.

karite-yağı

Karite Yağı Faydaları Nelerdir?

Shea Butter yani Karite Yağı faydaları oldukça yüksektir. Yukarıda sizlere bahsettiğim gibi açık tenli insanların kullanımı önerilmekte. Kızarıklıklar ve daha bir çok vücudda ki problemleri çözmektedir.

  • Nemlendirici olarak kullanımı önerilmektedir.
  • İçeriğinde bulunan A ve E vitamini kırışıklıklarla baş etmek için kullanılmaktadır.
  • Çatlaklıklar ve yara izlerinde ki etkisi gözle görülür derecede etken sağlar.
  • Rüzgar, güneş ve soğuklara karşı etkisi vardır. Nemlendirici özelliğini burada görebiliriz.
  • Ayak topuklarında oluşan sertleşmeleri çözer ve kullanımı önerilir.
  • Tahriş azaltıcı bir özelliği bulunur.
  • Cilt kızarıklığı, egzama, yanıklar ve ciltteki pullanmalar için kullanılmaktadır.
  • Saç bakımında müthiş derecede etki sağlar. Saç diplerini onarır.

Ve daha sayamayacağımız faydaları sağlayan Karite Yağı gerçekten çok etkili. Bende 1 haftadır kullanıyorum ve gözle görülür bir düzelme bulunuyor. Yüzüm için kullanıyorum ve etkisi oldukça gözle görülür. Kuru cildiniz var ise mutlaka kullanmanızı öneriyorum.

Shea Butter Nereden Alabilirim ;

Bu ürünü BodyShop yada DoaKozmetik’den alabilirsiniz. Ben DoaKozmetik’ten almıştım ve 3 gün içerisinde geldi. Kullanımı ise gelen katı yağı geceleri yatmadan önce yada sabahları kalktıktan hemen sonra yüzünüze masaj yolu ile sürebilirsiniz. Katı yağ gibi dursa da ciltte hemen eriyor ve emiyor.

Güzel ve sağlıklı ciltler diliyorum.

Yazar : EagLe

91 Sakarya doğumlu olan ben, bu güncel blogda çeşitli paylaşımlar sunmaktayım. Henüz html + css gibi web tasarım için gerekli bilgileri öğrenmemiş olsam da paylaşmak güzeldir.

Dikkat;

Konu ile alakasız yorumlar silinir.

1 Yorum.[Yorum yazın]

  1. […] tavsiyesi. Shea Butter Afrika’da ki bir ağaçtan üretiliyor ve doğaldır. Sizde hemen Shea Butter ve Shea Butter Faydaları yazısını okuyun […]

Yorum yazın

Yorum yazarken şu HTML kodlarını kullanabilirsiniz:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *

10.838 Spam Comments Blocked so far by Spam Free Wordpress

Sorunun cevabını ver bakalım * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Son Yorumlar

Sponsor Reklamlar